02/502 96 79

FAQ

 1. Ik sta genoteerd op de zwarte lijst, kom ik dan nog in aanmerking voor een lening bij u?
 2. Hoelang duurt een kredietaanvraag?
 3. Consultatie en registratie bij de Kredietcentrale van de Nationale Bank van België. Wat wordt hiermee bedoeld?
 4. Ik ben zelfstandig, kan ik ook via u een lening afsluiten?
 5. Welke kosten moet ik aan u betalen indien ik besluit bij u een lening af te sluiten?
 6. Wat als ik kom te overlijden terwijl ik nog niet alles heb afbetaald?
 7. Vanaf welke leeftijd kan ik een lening afsluiten?
 8. Ik werk op basis van een interim kontrakt.
 9. Ik heb een tijdelijk dienstverband, kom ik dan toch in aanmerking voor een lening?
 10. Hoe los ik het krediet af?
 11. Mag ik mijn lening vervroegd terugbetalen of betaal ik dan hoge kosten?
 12. Ik heb al verschillende leningen bij een ander. Zijn er dan nog mogelijkheden voor mij?


Ik sta genoteerd op de zwarte lijst, kom ik dan nog in aanmerking voor een lening bij u?

Wanneer u in het verleden gedurende een periode van langer dan 3 maanden achterstallig bent geweest in de terugbetaling van uw lening staat u genoteerd op de zwarte lijst. Indien u genoteerd staat op deze 'zwarte lijst' kunnen wij u helaas niet van dienst zijn.


Hoelang duurt een kredietaanvraag?

Vanaf het moment dat uw reactie bij ons wordt geregistreerd gaan wij meteen voor u tot actie over. Wij nemen telefonisch contact met u op om de aanvraag te bespreken en compleet te maken. U hoort dan direct of uw aanvraag akkoord is. Vervolgens kunnen we de overeenkomst afhandelen, waarna het geld uiterlijk binnen de 48 uur op uw rekening staat.


Consultatie en registratie bij de Kredietcentrale van de Nationale Bank van België. 
Wat wordt hiermee bedoeld?

In de Centrale voor Kredieten van de Nationale Bank van België staan inlichtingen over de kredieten die aan consumenten verleend zijn zoals persoonlijke leningen, kredietopeningen en kredietkaarten. Consultatie van dit register is wettelijk verplicht. Hiermee wordt voorkomen dat klanten worden overgecrediteerd en daardoor in financiële problemen belanden. Van zodra een nieuwe lening is verstrekt wordt hiervan melding gemaakt bij de Centrale.


Ik ben zelfstandig, kan ik ook via u een lening afsluiten?

Ook voor u zijn er mogelijkheden. U dient wel langer dan 2 jaar zelfstandig te zijn en u dient in het bezit te zijn van een aanslagbiljet inkomstenbelasting van een volledig boekjaar.


Welke kosten moet ik aan u betalen indien ik besluit bij u een lening af te sluiten?

Alle kosten zijn inbegrepen in het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) of te wel de rente die over het kredietbedrag in rekening wordt gebracht. Met behulp van de simulatie van uw maandtermijn kun u meteen zien hoeveel het door u gewenste leenbedrag elke maand kost.


Wat als ik kom te overlijden terwijl ik nog niet alles heb afbetaald?

In een dergelijke situatie worden de wettelijke richtlijnen gevolgd die hiervoor zijn vastgesteld. Het is evenwel mogelijk om uw nabestaanden in die voor hun toch al moeilijke periode de financiële beslommeringen te besparen door te kiezen voor een schuldsaldoverzekering die garant staat voor de inlossing van uw krediet. Praat er over met onze adviseurs, zij zullen u van een deskundig advies voorzien.


Vanaf welke leeftijd kan ik een lening afsluiten?

Vanaf het moment dat u meerderjarig bent (18 jaar), in vast dienstverband bent tewerkgesteld en u een anciënniteit van tenminste 1 jaar heeft kunnen wij voor u de mogelijkheden voor een lening onderzoeken.


Ik werk op basis van een interim kontrakt.

Indien u langer dan 2 jaar via hetzelfde uitzendkantoor werkzaam bent kunnen wij voor u de mogelijkheden voor een lening onderzoeken.


Ik heb een tijdelijk dienstverband, kom ik dan toch in aanmerking voor een lening?

Indien u in uw familie- of kennissenkring iemand met een vast dienstverband bereid vindt om samen met u de overeenkomst aan te gaan dan kunnen wij voor u de mogelijkheden voor een lening onderzoeken.


Hoe los ik het krediet af?

De terugbetaling van een kredietovereenkomst geschiedt met behulp van een bestendige opdracht. Uw eigen bank ziet erop toe dat iedere maand de betaling nauwgezet van uw rekening wordt afgeschreven zonder dat u daar zelf omkijken naar heeft. Zo verzekert u er zich van dat u altijd tijdig aan uw verplichting voldoet.


Mag ik mijn lening vervroegd terugbetalen of betaal ik dan hoge kosten?

Via wetgeving is geregeld dat een lening tussentijds altijd vervroegd mag worden terugbetaald. De rente die u op dat moment nog verschuldigd bent vervalt onder inhouding van kosten. Omdat deze kosten niet naar willekeur mogen worden bepaald maar eveneens bij wetgeving zijn vastgesteld, bent u ervan verzekerd dat een vervoegde inlossing altijd in uw voordeel is.


Ik heb al verschillende leningen bij een ander. Zijn er dan nog mogelijkheden voor mij?

Wij onderzoeken graag voor u de mogelijkheden om uw lopende leningen samen te voegen tot één nieuwe lening. Vaak scheelt dat aanzienlijk in de kosten. Met een dergelijke samenvoeging kunt u honderden euro's besparen. Tevens krijgt u een overzichtelijker beeld van uw eigen betalingsverkeer omdat u nog maar één krediet heeft.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Copyright © 2016 Geldlenen. Alle rechten voorbehouden. | Privacy
© fsdgroup bvba - Kredietmakelaar voor leningen op afbetaling, kredietopeningen en autoleningen.
© fsdgroup bvba is een onafhankelijke kredietmakelaar erkend door de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie onder nummer 212267 - BE 820.116.984
© fsdgroup bvba is een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, ingeschreven bij het FSMA - Autoriteit voor financiële diensten en markten - onder het nummer FSMA 108780 A